Concept Car Service Vest - Motorul 1.6 litri si 160cp de la Renault

Blog header

Blog

CONCEPT CAR SERVICE VEST

Fii la curent cu ultimele articole Concept Car

Nested Portlets

Blogs

Motorul 1.6 litri si 160cp de la Renault

Concept Car Service Vest

Renault prezinta primul propulsor diesel Twin-Turbo realizat vreodata. Motorul intra in categoria dCi si va avea o putere de 160 cp din cei 4 cilindri cu o capacitate totala de 1600 cmc. Puterea destul de mare este data de doua turbine ce se completeaza reciproc, de dimensiuni mici, care ofera presiune maxima inca de la o turatie mica, de doar 1750 rpm. Puterea de 160 cp va fi la o turatie de 4000 de rotatii pe minut, in timp ce cuplul serios de 380 Nm va fi disponibil de la doar 1750 rpm. Niste cifre demne de invidiat de la un motor diesel, care isi propune, pe langa performantele ridicate, sa contribuie cu o reducere a consumului de carburant mai mare de 25 de procente fata de motoarele dCi din prezent.

Motorul nou al celor de la Renault are o norma de poluare Euro 6 si promite un nivel scazut record de emisii de CO2. Asadar, Renault vine cu un down-size considerabil, exact ca si cei de la Volkswagen, din a caror oferta au disparut cu desavarsire motorizarile cu litraj mare. Cel mai probabil, la Renault nu vom mai vedea in viitorul apropiat propulsoare cu o capacitate mai mare de 1600 cmc, cu exceptia benzinarelor performante din gama RS. La acest motor a contribuit si divizia Renault Sport, care a lucrat la un sistem de racire al motorului si la cel de ungere a turbinelor. Insa un lucru este incert. De ce se cheama acest propulsor Twin-Turbo si nu Bi-Turbo. Pentru ca, din ceea ce spune Renault, cele doua turbosuflante functioneaza oarecum pe rand. Una, cu inertie redusa, pusa in miscare la o turatie mica, asigura un cuplu mare, in timp ce celalalt compresor asigura puterea mare la turatie ridicata. Acest sistem de supra-alimentare cu turbine complementare se numeste, de obicei, Bi-Turbo. In timp ce motoarele in care cele doua turbine sunt de aceeasi dimensiune, intra la aceeasi turatie si ofera aceeasi presiune, adica sunt "gemene", se numesc Twin-Turbo.
 

More Blog Entries

Protejati-va masina de razele soarelui.

Odata cu venirea caniculei, asa cum avem parte zilele acestea, de temperaturi ce ating chiar...

0 Comments

Blogs Aggregator

Protejati-va masina de razele soarelui.

Odata cu venirea caniculei, asa cum avem parte zilele acestea, de temperaturi ce ating chiar si 40 de grade, masina noastra incepe sa sufere in tacere. Chiar daca avem impresia ca un...

Topic: Caroserie Notiuni tehnice

Motorul 1.6 litri si 160cp de la Renault

Renault prezinta primul propulsor diesel Twin-Turbo realizat vreodata. Motorul intra in categoria dCi si va avea o putere de 160 cp din cei 4 cilindri cu o capacitate totala de 1600 cmc....

Topic: Mecanica Notiuni tehnice
RSS (Opens New Window)

Categories Navigation

Conform Legii 506 / 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC CONCEPT CAR SERVICE VEST SRL, in calitate de detinator al web site-ului www.conceptcarservice.ro va prezinta politica de cookies folosita pe acest site. Informatiile prezentate in continuare au scopul de a va aduce la cunostinta mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea “cookie”-urilor utilizate de acest website.